17:30 02.10.2023

Ексзаступник голови ДПС Києва в рамках угоди про визнання винуватості перерахує 50 млн грн на "Армію дронів"

2 хв читати
Ексзаступник голови ДПС Києва в рамках угоди про визнання винуватості перерахує 50 млн грн на "Армію дронів"

Колишній заступник начальника Державної податкової служби Києва Микола Ільяшенко, якого Вищий антикорупційний суд визнав винним у справі про спробу підкупу керівництва НАБУ та САП, перерахує 50 млн грн на потреби Збройних сил України. Це передбачено угодою про визнання винуватості, укладеною між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обвинуваченим.

"За умовами угоди, експосадовцю призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком три роки. Він також зобов'язався перерахувати 50 млн грн на проєкт "Армія дронів" до фонду United 24. Крім того, у межах цієї справи вперше в історії за вироком суду викривачу виплатять винагороду в розмірі 10% від суми неправомірної вигоди - 13,3 млн грн", - повідомляє пресслужба НАБУ.

Як повідомлялося, 10 листопада 2020 року антикорупційні органи повідомили Ільяшенку про підозру в незаконному збагаченні. Він мав передати керівникам НАБУ та САП хабар за закриття кримінального провадження в інтересах ексміністра екології Миколи Злочевського.

12 червня 2020 року Ільяшенко, керівник групи компаній, афілійованих зі Злочевським Андрій Кіч та ексспівробітниця Державної фіскальної служби Олена Мазурова намагалися передати $6 млн неправомірної вигоди керівнику САП і керівництву НАБУ. Попередньо їхні дії було кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України. 15 червня всіх трьох підозрюваних узяли під варту з альтернативою застави в 40, 84 та 120 млн грн.

У квітні 2021 року прокурори САП передали до ВАКС справу про спробу підкупу керівництва САП і НАБУ.

17 червня 2021 року ВАКС затвердив угоду між прокурором та Оленою Мазуровою й призначив їй покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним строком на два роки.

28 жовтня 2022 року НАБУ і САП завершили спецрозслідування стосовно ексміністера екології та природних ресурсів і повідомили про відкриття матеріалів слідства стороні захисту перед складанням обвинувального акта. Дії підозрюваного було кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі).

1 серпня 2023 року суд визнав винним ексміністра екології та природних ресурсів України, від імені якого була спроба передати хабар керівництву антикорупційних органів. За результатами співпраці з прокурорами САП фігурант сплатив 500 млн грн на допомогу українським захисникам для проєкту "Армія дронів", а також купив обладнання на загальну суму понад 160 млн грн для підрозділів ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА