20:50 02.10.2023

Данія виділила 100 млн данських крон на закупівлю боєприпасів для України

2 хв читати
Данія виділила 100 млн данських крон на закупівлю боєприпасів для України

Данія внесла 100 млн датських крон (понад $14 млн - ІФ-У) у спільну європейську закупівлю артилерійських боєприпасів для України по лінії Європейського оборонного агентства. Очікується, що боєприпаси буде поставлено протягом 2024 року, повідомляє пресслужба Міністерства оборони Данії.

"Українці все ще перебувають у ситуації, коли їм терміново потрібні артилерійські боєприпаси. Ми повинні щось зробити, і цим внеском Данія - у співпраці з низкою інших країн ЄС - бере на себе відповідальність за постачання Україні 155-мм боєприпасів для її артилерії. Данія сприятиме збільшенню спільних закупівель боєприпасів і, як і раніше, готова підтримувати Україну в довгостроковій перспективі", - заявив міністр оборони Трольс Лунд Пульсен.

Закупівлі здійснюються під егідою Європейського оборонного агентства (EDA), до якого Данія вступила 23 березня 2023 року. Проєкт зі спільних закупівель боєприпасів забезпечує загальну основу і мандат для держав-членів на здійснення спільних закупівель боєприпасів. Проєкт розрахований на 8 років, EDA є утримувачем контракту і координує закупівлі.

"Дуже важливо, щоб допомога Україні ґрунтувалася на широкій співпраці між країнами-союзниками - зокрема й на спільних закупівлях. Зі скасуванням торік "оборонного опціону" ЄС Данія отримала можливість повноцінно брати участь у європейському оборонному співробітництві, зокрема в EDA. Це сприяє не лише наданню допомоги Україні, а й зміцненню данської та європейської безпеки в довгостроковій перспективі", - зазначив Пульсен.

EDA очікує, що боєприпаси буде поставлено у 2024 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА