21:12 02.10.2023

Причини падіння балок на Дегтярівському шляхопроводі до кінця тижня має з’ясувати комісія інженерів і технологів - Кличко

2 хв читати
Причини падіння балок на Дегтярівському шляхопроводі до кінця тижня має з’ясувати комісія інженерів і технологів - Кличко

До кінця тижня комісія за участі представників підрядника та виробника має встановити причину падіння балок прогонової частини під час реконструкції Дегтярівського шляхопроводу. Про це повідомив в ефірі телеканалу "Київ" мер столиці Віталій Кличко.

"Сподіваємося, що до кінця тижня комісія інженерів і технологів підрядника та виробника з’ясує, чому при монтажі одна з балок на об’єкті реконструкції – Дегтярівському шляхопроводі – впала та збила кілька вже встановлених балок. Роботи, що здійснюються на цьому об’єкті, відносяться до робіт з підвищеною небезпекою. Тому за їх організацію і виконання відповідальність несе виключно підрядна організація. Усунення всіх наслідків буде здійснюватись за рахунок підрядника. Зазначу, що збитків міському бюджету не завдано. Але може дещо зміститися термін виконання робіт. Вартість же самої реконструкції шляхопроводу не збільшиться", – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що переможцем відкритих торгів через систему Prozorro стала компанія "RDS". Вона запропонувала найменшу вартість та відповідну кваліфікацію.

Група компаній "RDS" входить у ТОП-5 дорожньо-будівельних компаній в Україні. Із 2005 року має досвід виконання робіт із будівництва доріг, мостів, аеродромів. Колектив налічує 2 800 чоловік та близько 800 одиниць техніки. І подібні роботи компанія виконувала неодноразово.

Нагадаємо, із 2020 року Дегтярівський шляхопровід перебував у аварійному стані. Щоб запобігти падінню частини аварійного мосту, у 2022 році місто здійснило протиаварійні роботи з демонтажу 4-х деформованих балок прогонової будови. Вже в поточному році, згідно з розробленим проектом на замовлення КК "Київавтодор", підрядна організація ТОВ "RDS" розпочала реконструкцію шляхопроводу у складі транспортної розв’язки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА