22:58 02.10.2023

Важливою є готовність усіх держав ЄС до переговорів про членство України - Зеленський

2 хв читати
Важливою є готовність усіх держав ЄС до переговорів про членство України - Зеленський

 Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості готовності з боку ЄС до політичного рішення почати переговори з Україною про її членство.
"Україна точно виконає свою частину роботи - сім рекомендацій Єврокомісії. І дуже важливо, щоб була аналогічна готовність до політичного рішення з приводу України, з приводу початку переговорів і з боку Європейського Союзу, всіх держав-членів", - сказав він у відеозверненні в понеділок за підсумками зустрічі в Києві міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.
"Сьогодні в мене була можливість поспілкуватися з усіма вищими дипломатами ЄС на двосторонньому рівні, на рівні всієї спільноти. У нас була хороша дискусія. І з багатьох питань", - зазначив він.
Зеленський подякував партнерам за підтримку - військову та економічну, санкційну. "Сьогодні ми приділили особливу увагу питанню про санкції. Про спроби Росії обійти санкції. Вважаю, що на кожну спробу Росії обдурити санкційні режими і міжнародне право потрібна потужна відповідь світу", - заявив президент.
"Будь-які злочинці - і тим паче такі злочинці, як у Москві, - розуміють тільки мову сили і невідворотності покарання", - сказав він.

Зеленський також подякував "усій Італії та особисто пані Джорджі Мелоні, пану міністру закордонних справ Італії, за особливо чутливу допомогу, зокрема, у відбудові в Одесі: "підписана угода з Італією про відновлення зруйнованого Росією, російською ракетою Спасо-Преображенського собору в Одесі. Як би Росія не руйнувала історію та культуру, Європа здатна все відновити. І в цьому сила Європи, нашої Європи - вільної та солідарної".
Президент також подякував Данії за рішення відкрити в Миколаєві відділення свого посольства. "Це взірцевий патронат над відбудовою регіону й абсолютно ефективний шлях до реалізації наших домовленостей із пані Прем'єр-міністром Данії", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА