03:12 03.10.2023

Словаччина звинуватила Росію у втручанні в парламентські вибори

1 хв читати
Словаччина звинуватила Росію у втручанні в парламентські вибори

Словаччина в понеділок, 2 жовтня, звинуватила Росію у втручанні в парламентські вибори, на яких перемогла партія колишнього прем'єр-міністра країни Роберта Фіцо, який пообіцяв припинити військову допомогу Україні, передає видання Barrons з посиланням на AFP.
Словаччина заявила про втручання після передвиборчих висловлювань директора Служби зовнішньої розвідки РФ, який стверджував, що проукраїнська центристська партія Словаччини є "довіреною особою США".
"Ми вважаємо таку навмисне поширювану дезінформацію неприпустимим втручанням Російської Федерації у виборчий процес у Словацькій Республіці", - йдеться в заяві МЗС Словаччини.
Повідомляється, що в понеділок Міністерство закордонних справ викликало співробітника російського посольства і закликало Москву "припинити дезінформаційну діяльність, спрямовану проти Словаччини".
У відповідь на заяви Словаччини про російське втручання офіційний представник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Вашингтон "перебуває в тісному контакті з нашими словацькими колегами з цього приводу".

"Сполучені Штати не стають на чийсь бік в іноземних виборах", - додав Міллер, заявивши, що США "продовжать працювати разом з урядом, обраним словацьким народом".
Як повідомлялося, колишній прем'єр Словаччини Роберт Фіцо, чия партія "Курс - нова демократія" перемогла на парламентських виборах, у неділю знову виступив за роботу над мирним врегулюванням в Україні.
Фіцо перед виборами виступав проти поставок озброєння Україні, заявляв про неефективність санкцій Заходу проти Росії, погрожував заблокувати вступ України до НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА