07:36 03.10.2023

Підтримка України є ключовим завданням на майбутнє - голова ЄБРР

1 хв читати
Підтримка України є ключовим завданням на майбутнє - голова ЄБРР

Стійкий високий рівень підтримки України є основним завданням на майбутнє, заявила в понеділок, 2 жовтня, президентка Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо, повідомляє Голос Америки з посиланням на Reuters.

Її заява прозвучала після того, як 30 вересня Конгрес США ухвалив законопроєкт, що подовжує тимчасове фінансування бюджету на 45 днів для уникнення шатдауну, однак, не передбачає допомоги Києву.

"Те, що відбувається в Конгресі США, викликає деякі питання", - сказала Рено-Бассо на брифінгу для ЗМІ в Лондоні.

За її словами, президент США підтвердив тверду прихильність підтримці Києва, "але це залишається під великим питанням для України".

Зазначається, що США є головним союзником України після повномасштабного вторгнення РФ. Також Вашингтон є найбільшим акціонером ЄБРР.

Як повідомлялося, ЄБРР, який виділив Україні торік EUR1,7 млрд фінансування, від початку цього року надав ще EUR1,2 млрд і має намір зберегти високий рівень підтримки й надалі, повідомила президентка банку Оділь Рено-Бассо президенту Володимиру Зеленському, уряду й українській бізнес-спільноті під час своєї третьої воєнної поїздки до Києва, 29 вересня.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА