10:40 03.10.2023

На Миколаївщині нейтралізовано агентурну мережу коригувальників ворожих обстрілів

2 хв читати
На Миколаївщині нейтралізовано агентурну мережу коригувальників ворожих обстрілів

Правоохоронці викрили та припинили діяльність російської агентурної мережі з 13 коригувальників обстрілів території України, організованої через один із прокремлівських телеграм-каналів, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру адміністратору прокремлівського телеграм-каналу. Йому інкримінують державну зраду та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України)", - ідеться в повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі у вівторок.

Як повідомляється, підозрюваний за вказівкою російської спецслужби створив агентурну мережу в різних регіонах України з числа підписників свого телеграм-каналу. Агенти збирали та передавали куратору інформацію про регіональні об'єкти критичної інфраструктури, а також розташування і переміщення Сил оборони.

"Один із таких прихильників рф передав підозрюваному координати житлової багатоповерхівки в Миколаєві, по якій держава-агресор вдарила ракетами С-300 восени 2022 року. Тоді внаслідок обстрілу загинуло семеро мирних жителів, зокрема дитина", - інформує Офіс генпрокурора.

Наразі у справі "затримано 13 осіб, які входили до агентурної мережі. Чотирьом із них суд ухвалив обвинувальні вироки, решті повідомлено про підозру за несанкціоноване поширення інформації про переміщення Збройних сил України в умовах воєнного стану (ст. 114-2 КК України). Усі вони перебувають під вартою".

Як зазначено в повідомленні, оскільки підозрюваний переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності. Досудове розслідування - СБУ в Миколаївській області.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА