10:43 03.10.2023

США і Данія працюватимуть над посиленням кібербезпеки України

2 хв читати
США і Данія працюватимуть над посиленням кібербезпеки України

США і Данія оголосили про партнерство з метою зменшення вразливості та зміцнення стійкості критичної інфраструктури України до кіберзагроз, що реалізується через проєкт USAID.

Як повідомляє посольство США в Україні, Данія інвестує в проєкт 2,8 млн доларів США (20 мільйонів данських крон).

"В Україні існує величезна потреба в побудові стійкішої цифрової інфраструктури. Росія використовує кібератаки, щоб порушити роботу критичної інфраструктури і тим самим підривати довіру до влади. Ось чому в тісній співпраці зі США ми виділяємо 20 мільйонів крон (2,8 млн дол.) на кібербезпеку України", - заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен.

Посол США в Україні Бріджит Брінк наголосила, що розширення можливостей України у сфері кібербезпеки критично необхідне для забезпечення захисту органів влади та об'єктів критичної інфраструктури від численних кібератак, які Росія спрямовує проти України.

"Вітаю рішення Данії інвестувати 2,8 млн дол. у проєкт USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України" та сподіваюся на нашу плідну співпрацю, щоб допомогти Україні протистояти російській агресії в кіберпросторі", - зазначила вона.

Проєкт USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України" відіграє важливу роль від початку повномасштабного вторгнення, забезпечуючи державні установи та об'єкти критичної інфраструктури інструментами та експертними знаннями, необхідними для безперебійної діяльності та задоволення потреб українців. За його сприяння було започатковано співпрацю між Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України та Агентством США з кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA).

Сполучені Штати пишаються партнерством із Данією та Новою Зеландією в рамках проєкту USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України" та сподіваються на продовження тісної співпраці. Приєднавшись до цього проєкту, Данія висловлює свою підтримку українському народу, допомагаючи захищати Україну від кібератак.

На початку 2023 року свій внесок у програми зробила Нова Зеландія, інвестувавши в 0,49 млн доларів США.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА