14:11 03.10.2023

Кабмін запустив ще два експериментальні соціальні проєкти для ветеранів і військовослужбовців - Шмигаль

2 хв читати
Кабмін запустив ще два експериментальні соціальні проєкти для ветеранів і військовослужбовців - Шмигаль

Кабінет Міністрів України запустив два експериментальні проєкти з комплексної послуги формування життєстійкості для ветеранів і соціального супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей у військових частинах, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уже зараз на шляху до ЄС ми здійснюємо перетворення. Зокрема, кардинально змінюємо ветеранську політику. Це широкі економічні можливості для наших захисників: бізнес, робота, перекваліфікація, адаптація, безбар'єрність. Це житло для ветеранів, це створення центрів ветеранського розвитку і впровадження інституту помічника ветеранів", - сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

За словами прем'єра, на засіданні уряд запустив ще два експериментальні проєкти, що стосуються ветеранів і військовослужбовців.

"Перший - це надання нової соціальної комплексної послуги - формування життєстійкості. Вона включає в себе цілу низку опцій. Зокрема, соціально-психологічну допомогу, формування та розвиток соціальних навичок і вмінь, сприяння адаптації та багато іншого. Отримати послугу зможе кожен ветеран, його сім'я або група людей", - розповів він.

Крім того, запускається другий проєкт - соціальний супровід військовослужбовців та членів їхніх сімей у військових частинах. "Йдеться про психосоціальну підтримку для зміцнення родин, допомогу в оформленні документів, допомогу в комунікації з державною та місцевою владою", - додав глава уряду.

За словами Шмигаля, координуватиме проєкти Міністерство соціальної політики.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі, схвалено пропозицію Мінсоцполітики щодо реалізації до 31 грудня 2024 року експериментального проєкту із впровадження договірної форми надання соціальної послуги соціального супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей у військових частинах (підрозділах) Збройних сил у межах бюджетних асигнувань, передбачених за бюджетною програмою "Соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини".

Зазначається, що учасником проєкту, відповідальним за запровадження договірної форми надання соціальної послуги соціального супроводу на національному рівні, є Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

Також схвалено пропозицію міністерства щодо реалізації до 31 грудня 2024 року експериментального проєкту із запровадження в територіальних громадах комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості в межах бюджетних асигнувань, передбачених за бюджетною програмою "Соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини".

Зазначається, що проєкт спрямований на: підтримання психічного здоров'я населення та зниження загального рівня стресу і тривожності серед громадян; адаптацію осіб до нових умов життя, кризових ситуацій; набуття навичок стресостійкості; створення цілісного механізму забезпечення соціальними послугами осіб, які перебувають у складних обставинах; зміцнення та координацію волонтерського руху, підвищення соціальної згуртованості суспільства.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3317

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА