20:11 03.10.2023

Кондратюк та організації з Латвії візьмуть під свій патронат Одеський військово-морський ліцей

2 хв читати
Кондратюк та організації з Латвії візьмуть під свій патронат Одеський військово-морський ліцей

Заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк і благодійники з Латвії мають намір узяти під свій патронат Одеський військово-морський ліцей.

"Ми беремо ліцей під свій патронат, і це тільки перший етап нашої стратегії сприяння і підготовки майбутньої еліти Збройних сил, зокрема Військово-морського флоту", - сказала Кондратюк на церемонії складання клятви ліцеїстами Військово-морського ліцею імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного в Одесі.

Як повідомила пресслужба апарату Верховної Ради, Кондратюк і представники латвійських організацій передали для потреб ліцею два автобуси й гуманітарну допомогу (спальні мішки, окопні свічки, сухпаї, консерви, традиційний латвійський хліб, солодощі).

"Благодійна акція на підтримку ліцею — наша спільна ініціатива разом із латвійським благодійним фондом Ziedot.Lv, Конфедерацією українських організацій Латвії "Віче" та концерну деревообробної промисловості Latijas Fineris, який став основним жертводавцем коштів на реалізацію цього проєкту", - розповіла Кондратюк.

За словами віцеспікера, один із подарованих автобусів використовуватиметься для перевезення ліцеїстів до тренувальних центрів і таборів у межах України, а другий - для поїздок на стажування за кордон, зокрема до Латвії.

"У наших планах - організувати ліцеїстам практику на Балтійському флоті. Будемо сприяти цьому на рівні парламентської дипломатії", - зазначила Кондратюк.

Вона нагадала, що ліцей було евакуйовано з окупованого Російською Федерацією Севастополя (2014 рік - ІФ-У).

"І це саме той ліцей, чиї хлопці під час анексії Криму рф не скорилися окупантам і співали гімн України, щоб продемонструвати свою відданість українському народові... Вірю, що український прапор знову замайорить над Севастополем, а ліцей повернеться до себе додому", - наголосила заступниця голови Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА