10:18 04.10.2023

Петиція із закликом не перейменовувати Повітрофлотського проспекту в Києві на проспект Європейського Союзу набрала потрібну кількість голосів

2 хв читати
Петиція із закликом не перейменовувати Повітрофлотського проспекту в Києві на проспект Європейського Союзу набрала потрібну кількість голосів

Петиція на сайті Київської міської ради із закликом не позбавляти киян права вибору вшанувати подвиг Повітряних сил Збройних сил України і не перейменовувати Повітрофлотського проспекту на проспект Європейського Союзу набрала необхідні для розгляду 6 тис. голосів.

Згідно з платформою петицій на сайті Київради, петицію було подано 2 жовтня, станом на 4 жовтня вона набрала необхідні для розгляду 6 тис. голосів.

"3 вересня закінчився встановлений Київрадою строк для прийому нових пропозицій назв для Повітрофлотського проспекту після того, як депутати в липні відмовилися затверджувати підтриманий киянами варіант "Повітрянофлотський проспект". Одразу після цього, відповідно до чинної на сьогодні в місті Києві процедури, автоматично запустився новий процес перейменування Повітрофлотського проспекту, у рамках якого військовослужбовці 40 бригади тактичної авіації внесли свою пропозицію - проспект Повітряних сил", - ідеться в тексті петиції.

Зазначено, що для експертної топонімічної комісії Києва було честю підтримати позицію героїв-льотчиків та підтримати як рекомендовану пропозицію військових авіаторів.

"27 вересня профільна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, у порушення регламенту та спеціальної процедури перейменувань під час воєнного стану, підтримала проєкт рішення, який протягом тижня приховували від киян і не публікували на сайті Київради. Суть цього проєкту - перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу. Попри те, що кияни раніше вже переважною більшістю чітко виступили проти такого варіанта перейменування", - наголосив заявник.

У зв'язку з цим автор петиції просить: відкликати проєкт рішення, що пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект ЄС; не ухвалювати жодних рішень щодо перейменування Повітрофлотського проспекту до завершення повторного рейтингового голосування в застосунку "Київ Цифровий"; обов'язково залучити до розгляду цього питання на комісіях та на пленарному засіданні Київради військовослужбовців Повітряних сил ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА