10:55 04.10.2023

Естонія допомогла відновити пошкоджений російською ракетою міст на Житомирщині

2 хв читати

Пошкоджений російською ракетою 6 березня 2022 року міст через річку Ірша в Малині (Житомирська область) відновлено за допомогою Естонії.

"Цей міст - лише невеликий проєкт, який ми зробили. Але ми хочемо показати, що ви не самі, що ми з вами... Ми не повинні чекати того моменту, коли Україна переможе. Міст має функцію об'єднання, це зв'язок з Європейським Союзом", - сказав міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна на церемонії відкриття шляхопроводу.

Як повідомляє пресслужба апарату українського парламенту, перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко наголосив, що Естонія, як один із донорів відбудови Житомирщини, уже дотична до її відродження та до майбутньої перемоги України у війні з Росією.

"У нас є три складові нашої перемоги: сили оборони, які сьогодні на сході та півдні відвойовують буквально кожен міліметр української землі; спільна справа, спільна єдність усього народу; і міжнародна допомога й підтримка. Ця перемога буде спільною завдяки вашій допомозі та мужності наших воїнів", - заявив Корнієнко, додавши, що все зруйноване в Україні внаслідок російської агресії буде відновлено, яскравим прикладом чого є міст у Малині.

Як повідомлялося, на Першому форумі з відновлення Житомирщини у вересні минулого року на той час міністр економіки та інфраструктури Естонії (2022-2023 рр.) Рійна Сіккут заявила, що Естонія виділить на відновлення мосту в Малині EUR1 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА