Події

Ворог вивів два ракетоносії в Азовське море - ВМС ЗСУ

Росія вивела в Азовське море два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до восьми ракет, чим це спричинено - поки що невідомо, повідомив спікер Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

"Єдине, що нове, - це наявність в Азовському морі наразі двох носіїв. Загальний залп може сягати до восьми одиниць. І один корабель бойовий, окрім того. Чим це зумовлено, поки що сказати не готовий. Але ми бачимо таке - не те, щоб зміна тактики, але вони намагаються періодично переміщати ці одиниці між різними портами. Досі Новоросійськ, Севастополь", - сказав спікер на брифінгу в Ukraine Media Center - Ukrinform у середу.

При цьому у ВМС ЗСУ наголосили, що до Севастополя ворожі судна намагаються заходити якомога рідше, бо "не відчувають того рівня безпеки, до якого вони звикли".

"Але все одно мусять до Севастополя періодично заходити, тому що навантаження "Калібрів" відбувається там. Решта кораблів тримаються ближче до Новоросійської бази. І періодично вони стали заходити до Азовського моря", - пояснив Плетенчук.

У Чорному морі наразі перебувають до п'яти ворожих кораблів.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ