16:40 04.10.2023

Україна на СОР-28 представить ініціативи Формули миру Зеленського щодо запобігання екоциду та відшкодування збитків довкіллю - глава Міндовкілля

2 хв читати
Україна на СОР-28 представить ініціативи Формули миру Зеленського щодо запобігання екоциду та відшкодування збитків довкіллю - глава Міндовкілля

На новій кліматичній конференції ООН СОР-28 в ОАЕ наприкінці листопада Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів (Міндовкілля) готується презентувати ініціативи Формули миру президента Володимира Зеленського, спрямовані на запобігання екоциду та відшкодування завданих агресором збитків довкіллю, повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

"На СОР-28 ми точно поїдемо з Формулою миру та ініціативами, які будуть виходити з її пункту 8. Працюємо над тим, аби Україна, як і торік, мала павільйон, другий за всю історію незалежної держави. Очікуємо велику кількість високих гостей, підтримку наших ініціатив і підписання низки важливих стратегічних документів", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, у межах нещодавно створеної при Офісі президента міжнародної робочої групи з екологічних злочинів Росії, співголовами якої є керівник ОП Андрій Єрмак та ексвіцепрем'єр-міністр, ексміністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, триває робота над певними інструментами й механізмами, аби й на законодавчому рівні, і за допомогою інших країн не лише притягнути агресора до відповідальності, а й здійснити заходи з відновлення довкілля.

Стрілець додав, що напередодні кліматичної конференції Міндовкілля планує великий міжнародний захід, на якому будуть анонсовані важливі міжнародні документи, і СОР-28 стане одним із майданчиків, де інші країни зможуть підтримати і приєднатися до цих документів.

Водночас він зазначив, що СОР-28 буде непростим, оскільки відбудеться в ОАЕ, а президент країни, правитель емірату Абу-Дабі шейх Мухаммад бін Заїд Аль Нагаян заявив про намір посадити українського президента за стіл переговорів із президентом РФ.

"Цей сигнал насторожує, оскільки така ініціатива не лягає в українську Формулу миру, з якою Україна туди поїде", - наголосив Стрілець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА