22:20 04.10.2023

Байден стурбований майбутньою допомогою Україні на тлі звільнення Маккарті, готує промову

1 хв читати
Байден стурбований майбутньою допомогою Україні на тлі звільнення Маккарті, готує промову

Президент США Джо Байден прокоментував відставку спікера Палати представників Кевіна Маккарті, зазначивши, що побоюється через подальше схвалення допомоги Україні, повідомляє Білий дім.

"Мене це турбує, але я знаю, що більшість членів Палати представників і Сенату від обох партій заявили, що підтримують фінансування України", - сказав Байден журналістам на брифінгу в середу.

За словами президента США, його "дійсно турбує" розбрат між Республіканською партією в Конгресі, частина якої домоглася усунення Маккарті, обвинувативши в "таємній змові" з Білим домом стосовно допомоги Україні.

"Але я знаю, що більшість членів Палати представників і Сенату в обох партіях заявили, що підтримують фінансування України", - додав він.

Американський лідер сказав, що подальша підтримка України - в інтересах американців, про що він незабаром виголосить промову.

"Ми можемо підтримати Україну наступним траншем, який нам потрібен, і є інший спосіб, за допомогою якого ми зможемо забезпечити фінансування", - сказав американський президент, не уточнивши, що має на увазі.

Як повідомлялося, Палата представників США усунула Кевіна Маккарті з посади спікера нижньої палати Конгресу.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА