13:29 05.10.2023

Фон дер Ляєн впевнена у підтримці України з боку США

2 хв читати
Фон дер Ляєн впевнена у підтримці України з боку США

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн впевнена в підтримці України з боку США.

"Оскільки я спостерігаю за ситуацією в США, я дуже впевнена в підтримці України з боку Сполучених Штатів", - сказала вона в четвер журналістам у Гранаді (Іспанія) перед самітом Європейського політичного співтовариства.

"Було дуже важливо, що президент Байден поінформував нас на початку цього тижня, про що йдеться в підтримці України з боку Сполучених Штатів", - зазначила вона.

Фон дер Ляєн нагадала, що "в Європейському Союзі ми працюємо над пакетом 50 мільярдів євро для України на 2024-2027 роки. Це дуже важливо, тому що Україні потрібна передбачуваність і надійність у прямій бюджетній підтримці".

"Від Дубліна до Кишинева Путіну подається сильний сигнал про те, що ми не терпимо агресії проти суверенної держави", - наголосила президент ЄК.

"Однією з тем тут також буде енергетика. І справді, у нас трапилася масштабна енергетична криза через шантаж Росії викопним паливом. Ми подолали цю кризу. Ціни різко впали. І найголовніше - наші сховища заповнені. І ми створили спільну платформу для спільної купівлі газу. Це великий успіх", - заявила вона.

"Це великий успіх, і успіх можна побачити завдяки тому факту, що до цієї енергетичної платформи долучилися не лише 27 держав-членів, а й інші члени європейського політичного співтовариства, як-от Норвегія, Україна, Молдова чи Сербія".

"Нам вдалося позбутися залежності Росії від викопного палива. Ми вклали величезні кошти у відновлювані джерела енергії, і справді, торік Європейський Союз уперше зміг виробляти більше електроенергії з поновлюваних джерел енергії, вітру та сонця, ніж із газу", - наголосила фон дер Ляєн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА