14:55 05.10.2023

Зеленський обговорив із прем'єром Італії наступний пакет військової допомоги, зокрема зміцнення української ППО

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем'єр-міністром Італії Джорджі Мелоні, під час якої сторони обговорили оборонні потреби України та наступний пакет військової допомоги Італії.

"Під час нашої зустрічі Джорджі Мелоні та я підтвердили міцне українсько-італійське партнерство. Я подякував Італії за її принципову та послідовну підтримку в захисті нашої свободи, наших людей, наших родин. Я поінформував прем'єр-міністра про перебіг нашого контрнаступу та наші пріоритетні оборонні потреби. Ми обговорили наступний пакет військової допомоги Італії, зокрема шляхи зміцнення нашої протиповітряної оборони", - написав Зеленський у соціальній мережі Х (раніше - Twitter).

Також президент повідомив, що сторони обговорили ключові виклики безпеці Європи, зокрема гібридні загрози від РФ.

"Ми маємо захистити наш континент від використання Росією зброї у сфері продовольства, енергетики, міграції та інших питаннях. Захист України від російської агресії означає також захист усієї Європи від усіх загроз і дестабілізації, що їх провокує Кремль. Зокрема і в Африці, де Росія дестабілізує цілі країни", - наголосив Зеленський.

Глава української держави та глава італійського уряду також обговорили майбутнє головування Італії в G7.

Зеленський подякував Мелоні за те, що підтримка України буде одним із головних пріоритетів Італії, а також за готовність узяти ініціативу з відбудови Одеси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА