17:23 05.10.2023

Кулеба: У Гранаді ключова тема переговорів Зеленського - ППО, уже є конкретні домовленості

1 хв читати
Кулеба: У Гранаді ключова тема переговорів Зеленського - ППО, уже є конкретні домовленості

На полях саміту Європейської політичної спільноти в Гранаді (Іспанія) ключовою темою переговорів президента України Володимира Зеленського з партнерами на тлі трагедії в с. Гроза (Куп'янський р-н Харківської обл.) є посилення української протиповітряної оборони, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"На цьому саміті рішення ухвалюються на двосторонніх зустрічах. Президент провів уже декілька. Безумовно, на тлі трагедії в Куп'янську - чергової терористичної атаки і загибелі наших громадян - ключовою темою є ППО. ППО, зенітки, важкі системи, антидронова зброя, засоби РЕБ - усе те, що дасть нам змогу запобігати таким трагедіям і придушити здатність росіян бомбити наші мирні міста й села", - сказав Кулеба в ефірі телемарафону під час прямого включення з Гранади.

За його словами, у президента України вже є конкретні домовленості, які поки що Кулеба не може озвучити. "Але більше таких систем буде в Україні за результатами візиту президента до Гранади", - заявив глава МЗС.

Раніше повідомлялося про 49 загиблих унаслідок обстрілу російськими військами с. Гроза (Куп'янський р-н Харківської області), серед них дитина, також семеро поранених. Зафіксовано влучання в цивільний об'єкт - сільське кафе-магазин. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що під час теракту в кафе були поминки за односельцем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА