18:48 05.10.2023

Зеленський у Гранаді провів зустріч із головою Європарламенту

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський на полях III саміту Європейської політичної спільноти провів зустріч із президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою.

Як повідомляє пресслужба глави держави, сторони обговорили підготовку чергового санкційного пакета стосовно Росії та заходи протидії пропаганді країни-агресора.

Окрему увагу було приділено оборонним потребам України, а також можливій ролі Європарламенту в збільшенні підтримки з боку тих країн, чиї можливості дають змогу суттєво наростити допомогу Україні.

Зеленський і Мецола оцінили прогрес України у виконанні рекомендацій Європейської Комісії для початку переговорів про вступ до Євросоюзу. При цьому президент наголосив, що Україна майже завершила цю роботу, і висловив переконання, що наша держава вже цього року зможе розпочати переговори про приєднання до ЄС.

Глава держави подякував за підтримку з боку Європарламенту пропозицій Європейської Комісії щодо перегляду багаторічного бюджету ЄС, які, зокрема, передбачають створення Фонду допомоги Україні на суму 50 млрд євро.

"Дякую за резолюції на нашу підтримку. Ви завжди підтримуєте Україну й демонстрували це під час візитів до нашої країни", - сказав він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА