21:14 05.10.2023

SkyUp MT почне виконувати регулярні рейси до Європи з кінця квітня

3 хв читати
SkyUp MT почне виконувати регулярні рейси до Європи з кінця квітня

Авіакомпанія SkyUp MT - компанія, створена в Європі під брендом SkyUp, з кінця квітня планує запустити регулярні рейси, розповів гендиректор SkyUp Дмитро Сєроухов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Звичайно, тепер ми можемо виконувати як регулярні, так і чартерні перевезення в Євросоюзі самостійно. Коли будуть перші чартерні рейси? Вони вже є. Коли будуть перші регулярні рейси? Плануємо з наступної весни", - сказав Сєроухов.

Він зазначив, що відкриття авіакомпанії на Мальті - це крок до того, щоб стати частиною європейської спільноти і мати можливість оперувати в Європі самостійно, а не лише за допомогою ACMI-контрактів.

Згідно з планами компанії регулярні рейси виконуватимуться з кінця квітня "напередодні травневих свят". Рейси виконуватимуться в межах ЄС. Зокрема, розглядаються польоти з Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Румунії та Молдови в туристичні локації Греції, Кіпру, Іспанії.

Компанія вже виконує чартерні рейси між Європою та Єгиптом з 20 вересня.

"Зараз ми виконуємо чартерні рейси між європейськими країнами та Єгиптом. Це балтійські країни: Латвія, Литва, Естонія, Польща, а також Румунія і Молдова", - сказав гендиректор SkyUp.

Відповідаючи на запитання, чи самостійний проєкт SkyUp авіакомпанія на Мальті, чи є партнери, Сєроухов відповів, що це "партнерська компанія, яка створена в Європі під брендом SkyUp".

"Це компанія точно з українським серцем і українським персоналом", - сказав гендиректор SkyUp.

SkyUp Airlines у літньому сезоні (із квітня до вересня 2023 року) збільшила кількість виконаних рейсів на 36% - до 6,772 тис. і на 35% більше перевезла пасажирів (995,422 тис.) порівняно з минулим роком, повідомив також Сєроухов.

"Фінансові показники кращі, ніж минулого року, це однозначно. Якщо порівнювати літній сезон минулого і нинішнього років, то маємо такі результати: за період із 1 квітня 2022 року до 25 вересня 2022 року виконано 4 948 рейсів, перевезено 736 928 пасажирів; за аналогічний період нинішнього року 6772 рейси та 995 422 тис. пасажирів. Таким чином, бачимо зростання операційної діяльності на 36% у літньому сезоні цього року", - сказав він.

За словами Сєроухова, SkyUp Airlines також виплатила пасажирам скасованих через повномасштабне вторгнення РФ в Україну рейсів 16 млн грн і продовжує повертати кошти.

Раніше повідомлялося, що SkyUp Airlines відкрила компанію на Мальті й отримала відповідні сертифікати, які в майбутньому дадуть змогу відкрити регулярні рейси в Європі, а також ефективно виконувати контракти на умовах АСМI.

У травні SkyUp MT зареєструвала на Мальті перший літак - Boeing 737-800, який отримав реєстраційний знак 9H-SAU, що раніше був частиною флоту SkyUp Airlines. Це судно 2011 року випуску з комплектацією салону на 189 місць. На замовлення авіакомпанії було проведено його модифікацію - встановлено сучасні крісла Geven.

До кінця 2023 року SkyUp MT планувала отримати нові літаки. Їхньої точної кількості не повідомляли.

Повністю інтерв'ю Дмитра Сєроухова читайте на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА