13:20 06.10.2023

Європол приєднався до JIT для розслідування міжнародних злочинів, скоєних РФ в Україні - Офіс генпрокурора

2 хв читати
Європол приєднався до JIT для розслідування міжнародних злочинів, скоєних РФ в Україні - Офіс генпрокурора

Агентство Європейського Союзу зі співробітництва правоохоронних органів (Європол) стало учасником Спільної слідчої групи (JIT), яка розслідує тяжкі міжнародні злочини в Україні, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Агентство Європейського Союзу зі співробітництва правоохоронних органів (Європол) стало учасником Спільної слідчої групи (JIT), яка розслідує вчинення найтяжчих міжнародних злочинів в Україні. Під час 17-го Консультативного форуму генеральних прокурорів Євроюсту генеральні прокурори семи країн-учасниць JIT та виконавчий директор Європолу Катрін де Боллє підписали угоду", - йдеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в п'ятницю.

"Коаліція на підтримку справедливості стає ще міцнішою. росія щодня вчиняє жахливі злочини в Україні. Тож ми відповідаємо на це посиленням та консолідацією наших зусиль, спрямованих на притягнення агресора до відповідальності. Участь Європолу, безсумнівно, підвищить рівень нашої аналітичної роботи, обробки даних та криміналістики", - зазначив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За інформацією відомства, український генпрокурор подякував усім членам JIT, президенту Євроюсту Ладиславу Хамрану та директорці Європолу за їхню відданість і підтримку.

У прокуратурі інформують, що, окрім укладення угоди, під час форуму генеральні прокурори обговорили спільні кроки із забезпечення відповідальності РФ за міжнародні злочини.

JIT створена 25 березня 2022 року Литвою, Польщею та Україною за підтримки Євроюсту. 31 травня 2022 року Естонія, Латвія і Словаччина теж стали її членами. 13 жовтня 2022 року до них приєдналася Румунія. 3 березня 2023 року країни-члени JIT підписали Меморандум про взаєморозуміння з Департаментом юстиції США. Європол також приєднується до Євроюсту та Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду як учасників JIT.

Згідно зі своїм мандатом, Європол надаватиме аналітичну та криміналістичну підтримку членам JIT. Також Європол допомагатиме збирати й аналізувати дані, отримані правомірним шляхом із відкритих джерел, як-от соціальні медіа, теле- і радіомовлення, тобто здійснювати розвідку на основі відкритих джерел (OSINT).

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/17445

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА