23:50 06.10.2023

Контролем бюджетних коштів в області займеться група "Прозорість та підзвітність" – голова Запорізької ОВА

1 хв читати
Контролем бюджетних коштів в області займеться група "Прозорість та підзвітність" – голова Запорізької ОВА

Слідкувати за використанням бюджетних коштів у регіоні буде група представників силових відомств та обласної влади "Прозорість та підзвітність", а керівники структурних підрозділів ОВА погодилися на перевірку на поліграфі, про це у п'ятницю заявив на брифінгу у Запоріжжі голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

За його словами, для контролю за бюджетними коштами при ОВА створюється робоча група, до якої увійдуть представники обласної влади, державного бюро розслідувань, національного антикорупційного бюро, бюро економічної безпеки, служби безпеки України, прокуратури, Національної поліції, національного агентства із запобігання корупції.

У першому звіті контролерів з групи "Прозорість і підзвітність" наголошується на незадовільній роботі директора Департаменту цивільної оборони щодо забезпечення функціонування укриттів Андрія Булавінова, а також директора Департаменту агропромислового розвитку Максима Бойка, якого було звільнено з посади. Ведеться розслідування фактів корупції серед працівників медичної сфери, пасажирських перевезень, захисту довкілля.

Малашко зазначив, що чиновники обласної адміністрації мають підтвердити свою готовність працювати на засадах законності та відкритості, для чого їм було запропоновано пройти "тест доброчесності" із використанням поліграфу.

"Боятися нічого. Більшість керівників структурних підрозділів обладміністрації вже погодилися на проходження поліграфа", - зазначив Малашко.

Він також запросив приєднатися до ініціативи щодо проходження тестування на "детекторі брехні" як чиновників та депутатів Запорізької області, так і Запорізької міської ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА