16:50 07.10.2023

Українська група на чолі з Жовквою розпочала переговори з Японією щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки

2 хв читати

За дорученням глави держави і керівника Офісу президента українська група розпочала перший раунд переговорів з Японією щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки, передбачених Спільною декларацією про підтримку України.

Як повідомляє пресслужба президента, очолив переговорну групу заступник керівника ОП Ігор Жовква, до її складу також входять заступник керівника ОП Роман Машовець, заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький та радник керівника ОП Олександр Бевз.

"Початок двосторонніх консультацій з Японією є не лише підтвердженням нашого стратегічного партнерства, а й демонстрацією глобальної підтримки України, яка виходить далеко за межі Європи та Північної Америки. Символічно, що двосторонні переговори щодо безпекових гарантій Японія розпочала з Україною саме під час свого головування в "Групі семи", - цитує пресслужба слова Жовкви.

Зазначається, що Японія стала четвертою державою, з якою Україна розпочала переговори про гарантії безпеки. До цього відповідні переговори було розпочато зі США, Великою Британією та Канадою.

"Ці двосторонні гарантії для України є продовженням значної нелетальної, безпекової, гуманітарної та фінансової допомоги, яку Японія надає нашій країні від початку повномасштабного вторгнення Росії", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що під час Конференції з питань відновлення України, яку заплановано провести на початку 2024 року в Японії, додатково обговорять економічне відновлення України, що є невід'ємною частиною гарантій безпеки.

За підсумками переговорів сторони домовилися про подальшу координацію, а також погодили план двосторонніх переговорів до кінця поточного року. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА