21:22 07.10.2023

У Києві перевіряють інформацію про можливу загибель громадянки України в Ізраїлі

2 хв читати
У Києві перевіряють інформацію про можливу загибель громадянки України в Ізраїлі

В Україні перевіряють інформацію про можливу загибель громадянки України в Ізраїлі, а також триває розшук двох наших громадян, повідомив у відеозверненні в суботу президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні від ранку – на постійному звʼязку з нашими дипломатами, з розвідкою. Через терористичний напад на Ізраїль та загрозу нашим громадянам, які перебувають в Ізраїлі, створено оперативний штаб при МЗС України", - сказав він.

За словами президента, "всі служби і наше посольство відстежують інформацію про громадян України, які могли опинитися в небезпеці. Наразі перевіряється інформація про можливу загибель однієї громадянки України і проводиться розшук двох наших громадян. Щойно буде перевірено деталі цих людей, українські дипломати повідомлять суспільству".

"Будь ласка, дорогі українці, якщо ви перебуваєте зараз в Ізраїлі, будьте максимально уважними, дотримуйтесь інструкцій сил безпеки і дбайте про себе та інших поруч із вами. За будь-якої необхідності, будь ласка, звертайтеся до нашого посольства. Будь-яким доступним способом Україна допоможе всім своїм людям, щоб не відбувалося", - сказав Зеленський.

"Ми в Україні особливо сприймаємо те, що сталося. Тисячі ракет у небі Ізраїлю, людей вбито просто на вулицях, розстріляні машини з цивільними, знущання над заручниками. Усе це, на жаль, терор приніс і на вулиці українських міст і сіл, і наша позиція абсолютно чітка - у будь-якій точці планети кожен, хто несе терор і смерть, має за це відповідати", - заявив Зеленський.

За його словами, "весь світ розуміє, які спонсори терору могли спонукати та забезпечити організацію цієї атаки".

"Ізраїль має повне право на захист від терору, як і будь-яка інша держава. І дуже важливо, щоб весь світ був об'єднаний і принципово реагував на терор. Жодної підтримки терористам. Куди б вони не спрямовували свої ракети і на кого б вони не нападали, терористи повинні програвати. І це важливо для всього світу", - заявив президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА