14:53 08.10.2023

В Ізраїлі загинули дві українки

2 хв читати
В Ізраїлі загинули дві українки

В Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи для організації репатріації тіл загиблих, інформація про наявність громадян України серед поранених або зниклих безвісти наразі відсутня, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в посольстві України в Ізраїлі.

"Посольство України отримало підтвердження від поліції Ізраїлю щодо загибелі двох громадян України. Вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих. Інформація про наявність громадян України серед поранених або зниклих безвісти наразі відсутня", - йдеться в повідомленні посольства.

Як повідомляється, посольство України продовжує перебувати в координації з поліцією, оперативним штабом МЗС та інститутом судової медицини Ізраїлю.

"Починаючи з 07 жовтня до посольства України надійшло понад 100 звернень українців. Надано допомогу 3 сім'ям у пошуку житла, 1 сім'ї у виїзді з м. Ашкелон, встановлено місцезнаходження 5 громадян України на півдні Ізраїлю. Аеропорт Бен Гуріон продовжує функціонувати в штатному режимі", - інформує посольство.

У свою чергу, речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що підтверджено інформацію про загибель двох українок в Ізраїлі.

"Обидві громадянки тривалий час проживали в країні. Консули надають необхідну консульську допомогу, підтримують зв'язок із родичами", - сказав Ніколенко.

Як зазначається в повідомленні, Сили ЦАХАЛу станом на зараз продовжують стабілізаційні заходи на територіях звільнених міст. За наявними відомостями, кількість загиблих унаслідок комбінованих атак ХАМАСу становить майже 300 осіб, близько 1900 осіб дістали поранень, ще понад 700 осіб вважаються зниклими безвісти".

Посольство України в Ізраїлі також інформує про ситуацію в Секторі Гази. "За даними МОЗ Палестини, кількість загиблих унаслідок авіаударів Ізраїлю в Секторі Гази зросла до 313 осіб від ранку 7 жовтня 2023 р., ще понад 1990 зазнали поранень. Станом на 15.00 громадяни України в Секторі Гази та на Західному березі не постраждали. Зафіксовано одне звернення щодо можливості організації евакуації (7 жовтня 2023 р., жителька м. Газа)", - ідеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, підтримується постійний контакт з активістами української громади в Секторі Гази. "Представництво України при Палестинській національній адміністрації (ПНА) вживає заходів із налагодження комунікації з країнами-партнерами, що мають представництва в ПНА, для вжиття спільних евакуаційних заходів", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА