15:33 08.10.2023

Алієв заявив про можливість переговорів із Вірменією на території Грузії

2 хв читати
Алієв заявив про можливість переговорів із Вірменією на території Грузії

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про готовність Баку вести в Грузії переговори з представниками Вірменії щодо нормалізації відносин, але для цього має бути згода Єревана.

"Сьогодні кілька країн і одночасно деякі міжнародні організації намагаються підтримати процес нормалізації відносин між Вірменією та Азербайджаном. Ми вітаємо це. Ми вітаємо будь-яке посередництво і допомогу, якщо воно не буде одностороннім і упередженим. Однак, на мій погляд, найправильнішим вибором у цьому напрямі, з огляду як на історичні зв'язки, так і на географічний фактор, безумовно, могла б бути Грузія", - сказав Алієв у неділю в Тбілісі, виступаючи із заявою для преси за підсумками переговорів із прем'єром Грузії Іраклієм Гарібашвілі.

Алієв, висловивши подяку прем'єру Грузії за пропозицію можливих посередницьких можливостей у цьому питанні, зазначив: "Гадаю, як країна, що готова до цього, такого самого підходу нам слід очікувати від Вірменії".

За словами Алієва, якщо буде згода Вірменії, керівники відповідних структур Азербайджану можуть відразу "приїхати до Грузії як для двосторонніх, так і для тристоронніх зустрічей".

Алієв вважає, що укладення мирного договору з Вірменією дасть змогу сформувати на Південному Кавказі нову політичну ситуацію і налагодити взаємодію у форматі Баку-Тбілісі-Єреван.

"Мир ще не повністю встановлений на Південному Кавказі. Настав уже час для цього. Ми з Грузією завжди підтримували територіальну цілісність і суверенітет наших країн. Порушення територіальної цілісності неприпустиме. Позиція Азербайджану щодо цього однозначна", - сказав Алієв.

Він наголосив, що, якщо між Азербайджаном і Вірменією буде укладено мирну угоду, то на Південному Кавказі буде сформована нова політична ситуація. "Країни регіону зможуть почати співпрацю в тристоронньому форматі. Тепер цей момент настав. Було б великою помилкою упустити цю можливість", - додав президент Азербайджану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА