22:43 08.10.2023

США направляють авіаносну ударну групу ближче до берегів Ізраїлю

1 хв читати
США направляють авіаносну ударну групу ближче до берегів Ізраїлю

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у неділю, що він віддав наказ авіаносній ударній групі "Ford" вирушити в східне Середземномор'я, щоб бути готовим надати допомогу Ізраїлю після нападу ХАМАС, повідомляє The Associated Press (AP).
Наголошується, що "авіаносець USS Gerald R. Ford" з приблизно 5 тис. моряків і палубою бойових літаків буде супроводжуватися крейсерами та есмінцями в рамках демонстрації сили, яка повинна бути готова до будь-яких дій, від можливого припинення поставок додаткової зброї ХАМАС до ведення спостереження".
Як повідомляє AP, масштабне розгортання авіаносної ударної групи підкреслює стурбованість США, які намагаються стримати розростання конфлікту.
Авіаносна ударна група, що базується в Норфолку (штат Вірджинія), вже перебувала в Середземному морі. Минулого тижня вона проводила військово-морські навчання з Італією в Іонічному морі. Це найновіший і найсучасніший авіаносець США, і це його перше повноцінне розгортання, наголошує AP.
Водночас, як пише CNN, США роблять кроки з нарощування присутності в регіоні винищувачів, включно з ескадрильями F-35, F-15, F-16 і A-10. Останніми місяцями США направили кілька таких літаків на Близький Схід у відповідь на агресію з боку іранських сил у всьому регіоні, зокрема в Сирії та в Оманській затоці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА