12:26 09.10.2023

Зеленський: Війни в Україні та Ізраїлі - війни проти одного зла

2 хв читати
Зеленський: Війни в Україні та Ізраїлі - війни проти одного зла

Війни в Україні та Ізраїлі - це війни проти одного зла, заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи в понеділок через відеозв'язок на сесії Парламентської асамблеї НАТО.

"Ніхто і ніколи не зможе забути про те, що терористи зробили в Ізраїлі... Тисячі ракет проти мирних міст. Розстріли людей прямо в машинах на дорогах... Чоловіків і жінок, дітей... Нікого не жаліли. Вулиці, залиті кров'ю. Заручники...", - сказав він.

"І самі ж ізраїльтяни - ізраїльські журналісти, які були в нас, в Україні, в Бучі, - кажуть тепер, що вони бачили таке саме зло там, куди прийшла Росія... Однакове зло, і тільки одна відмінність - там терористична організація, яка вдарила по Ізраїлю, тут - терористична держава, яка вдарила по Україні. Наміри декларовано різні, але суть - одна...", - зазначив Зеленський.

Він нагадав про "шокуючу радість російських пропагандистів", які називають "трофеями" дітей, котрих зараз терористи утримують у заручниках у Газі.

Зеленський також зауважив, що "Іран не може сказати, що в нього немає нічого спільного з тим, що відбувається в Україні, якщо він продає "Шахеди" Росії. Іран не може сказати, що він не має нічого спільного з тим, що відбувається в Ізраїлі, якщо його офіційні особи заявляють про підтримку того, що відбувається в Ізраїлі".

"Наша з вами єдність повинна і може зупинити зло. Наше прагнення миру, а не їхнє прагнення крові - має визначати, як жити світу", - заявив він.

"Європі слід бути активною. Сполученим Штатам слід бути активними. Китаю, Індії, арабським державам слід відчути, як багато може зламатися, якщо дати терористам досягти їхніх цілей", - сказав президент України.

"Усі напрями нашої співпраці ведуть до одного - щоб Статут ООН запрацював на повний захист України та всієї нашої Європи від терору й агресії. А якщо спрацює тут, спрацює і де завгодно у світі", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА