12:30 09.10.2023

Негода залишила без світла понад 250 населених пунктів, через похолодання зростає споживання е/е

2 хв читати
Негода залишила без світла понад 250 населених пунктів, через похолодання зростає споживання е/е

Негода, що характеризувалася сильним вітром і дощем, завдала пошкоджень мережам обленерго та призвела до знеструмлення 252 населених пунктів, повідомила НЕК "Укренерго".

"На ранок є відключені споживачі в Житомирській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській областях. Тривають аварійні роботи", - зазначив системний оператор у своєму телеграм-каналі в понеділок.

Як повідомило Міністерство енергетики у своєму телеграм-каналі, більшість відключених споживачів - 15,3 тис. - на Київщині.

За інформацією "Укренерго", через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 411 населених пунктів.

Крім того, уночі аварійно відключився дією захисту блок на одній із теплових електростанцій, для заживлення споживачів було ввімкнено блок на іншій ТЕС.

Водночас, за даними Міненерго, із планового ремонту вийшов гідроагрегат однієї з гідроелектростанцій потужністю понад 300 МВт.

Загалом в енергосистемі, як зазначив системний оператор, споживання е/е через сезонне похолодання збільшилося, зокрема у вечірні години неділі, 8 жовтня, воно було одразу на 8% більшим, ніж у неділю 1 жовтня.

Після відсутності в неділю з початком робочого тижня відновився імпорт електроенергії - він здійснюється зі Словаччини та Молдови обсягом 2297 МВт-год (1947 МВт-год і 350 МВт-год відповідно).

Водночас, за даними сайту ENTSO-E, експорт знизився у 2,5 раза - до 782 МВт-год, з яких 640 МВт-год до Словаччини та 142 МВт-год до Молдови (у неділю було 1955 МВт-год: 1700 МВт-год і 255 МВт-год відповідно).

За даними Міненерго, у Херсоні заживлено ще близько 300 точок доступу, які були відключені через підтоплення внаслідок підриву російськими агресорами Каховської ГЕС. У місті залишаються знеструмленими 1,7 тис. споживачів (із 15 тис., про які повідомлялося в перші дні після підтоплення).

Рівень води в ставку-охолоджувачі ЗАЕС становить 15,76 м (мінус 0,9 м порівняно з показником, про який повідомлялося на час підриву ГЕС).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА