15:17 09.10.2023

Авіакомпанії Європи та США скасували рейси до Ізраїлю, Emirates і Turkish Airlines продовжують польоти

2 хв читати
Авіакомпанії Європи та США скасували рейси до Ізраїлю, Emirates і Turkish Airlines продовжують польоти

Європейські та американські авіакомпанії скасовують польоти до Ізраїлю і з Ізраїлю у зв'язку з різким загостренням ситуації в регіоні.

Група Lufthansa, до якої, крім однойменної авіакомпанії, входять Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines і Eurowings, оголосила про скасування рейсів до Тель-Авіва і з нього для всіх своїх авіаперевізників до кінця дня понеділка.

"Ми постійно стежимо за ситуацією з безпекою в Ізраїлі і перебуваємо в тісному контакті з владою, - заявив представник Lufthansa, слова якого наводить Market Watch. - Безпека наших гостей і членів екіпажу є пріоритетом для Lufthansa".

Air France-KLM, easyJet Plc, Wizz Air Holdings, а також португальські TAP Air Portugal і ITA Airways, також скасували рейси до Тель-Авіва і з нього до кінця дня 9 жовтня.

Авіакомпанія British Airways, що є частиною International Consolidated Airlines Group (IAG), як і раніше, здійснює польоти до Ізраїлю, але коригує час рейсів.

"Ми продовжуємо дуже уважно стежити за ситуацією в Ізраїлі та запровадили гнучку політику бронювання, що дає змогу нашим клієнтам змінювати дати польотів безоплатно, якщо вони того забажають", - повідомив представник компанії.

Серед інших компаній, які продовжують літати до Тель-Авіва, - Emirates, Fly Dubai, а також Turkish Airlines та ізраїльські El AI Israel Airlines і Pegasus Hava.

Американські авіакомпанії Delta Air Lines, United Airlines Holdings Inc. і American Airlines Group Inc. призупинили польоти до Тель-Авіва.

Згідно з даними Flightradar24.com, у неділю авіакомпанії скасували загалом менше ніж половину рейсів до Тель-Авіва.

У суботу із Сектора Гази було завдано ракетних ударів по південних і центральних районах Ізраїлю. Десятки бойовиків радикального палестинського угруповання ХАМАС на вантажівках і парапланах проникли з Гази на територію Ізраїлю.

Кількість загиблих в Ізраїлі від атак палестинських бойовиків перевищила 600 осіб. Серед загиблих - мирні жителі та десятки поліцейських і військових. Понад 2000 осіб поранено. Ізраїльська влада вважає, що палестинські бойовики захопили щонайменше сотню заручників на ізраїльській території і відвезли їх у Газу.

Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції "Залізні мечі" у зв'язку з масштабними атаками ХАМАС. Влада Ізраїлю офіційно перевела країну в стан війни.

Акції Deutsche Lufthansa втрачають у ціні 3,4% на торгах у понеділок, Air France-KLM - 4,3%, easyJet - майже 5%, Wizz Air - 0,1%. Вартість паперів Delta Air Lines опустилася на 3%, United Airlines - на 2,2%, American Airlines - 2,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА