17:09 09.10.2023

Київська ОВА спільно з АВТ "Баварія" передала ЗСУ 21 позашляховик

2 хв читати

Київська обласна військова адміністрація (ОВА) спільно з АВТ "Баварія" передала мобільно-вогневим групам 21 позашляховик для захисту Київської області, повідомив начальник ОВА Руслан Кравченко.

"Сьогодні спільно з АВТ "Баварія", офіційним імпортером BMW Group в Україні, передали військовим 21 позашляховик підвищеної прохідності. Ці автомобілі – для мобільно-вогневих груп Сухопутних військ ЗСУ, які захищають нас від повітряних атак російських окупантів", - повідомив Кравченко, слова якого наводить пресслужба КОВА на офіційному сайті в понеділок.

Як повідомляється, Кравченко разом із гендиректором АВТ "Баварія" Еріком Бернінгом зустрівся з військовими для передання автомобілів. За словами очільника КОВА, "гроші на їх придбання були зібрані в рамках Українського оборонного проєкту разом із UNITED24".

Як зазначається в повідомленні пресслужби, автомобілі допомагатимуть екіпажам сил ППО виконувати бойові завдання, рятуватимуть життя та захищатимуть критичну інфраструктуру Київщини. "Київська обласна військова адміністрація обладнала автівки додатковим оснащенням. Встановили "турелі" для кріплення засобів ураження, лазери, біноклі. Екіпажі забезпечили необхідним обладнанням для виявлення сил противника".

"Це не всі автомобілі, які будуть передані військовим… Загалом мобільні групи отримають 60 автівок. Найближчим часом ще 24 позашляховики нададуть інші представники бізнесу, райони з громадами. Частину купуємо за кошти обласного бюджету. Сьогодні всі чудово розуміють необхідність активніше та ефективніше допомагати військовим. Адже це дає змогу кожному працювати на Київщині та відбудовувати її", - зазначив начальник Київської ОДА.

Кравченко подякував генеральному директору АВТ "Баварія" за віру в майбутнє України та намір продовжити співпрацю з реалізації цього проєкту. АВТ "Баварія" планує придбати для українських військових іще кілька автомобілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА