03:49 10.10.2023

Росія непридатна бути членом Ради з прав людини ООН – Роберт Вуд

1 хв читати
Росія непридатна бути членом Ради з прав людини ООН – Роберт Вуд

Поведінка Росії робить її непридатною до членства в Раді з прав людини, про це заявив у понеділок на засіданні Ради безпеки ООН представник спеціальних політичних справ Постійного представництва США при ООН Роберт Вуд.

За його словами, обрання РФ до Ради з прав людини підірве довіру до Ради та ООН, тому що Росія неприховано продовжує чинити масові військові злочини.

"Незважаючи на її спроби заперечувати і перекласти провину, буду відвертим: саме дії Росії роблять її непридатною до членства в Раді з прав людини. Які ще докази потрібні міжнародній спільноті?", - заявив Вуд.

Рада з прав людини є головним органом ООН із пропаганди поваги до людей та їхнього захисту по всьому світу, зазначив Вуд.

Генасамблея ООН 7 квітня 2022 року підтримала рішення виключити Росію з Ради ООН з прав людини. За резолюцію проголосували 93 країни, 24 виступили проти, 58 утрималися.

Очікується, що 10 жовтня Росія спробує боротися за одне з двох місць у Раді, зарезервованих для країн Центральної та Східної Європи. У голосуванні візьмуть участь усі 193 члени Генеральної асамблеї ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА