09:20 10.10.2023

Адміністрація США обговорює питання про можливість об'єднання допомоги Ізраїлю та Україні в один запит до Конгресу - ЗМІ

2 хв читати
Адміністрація США обговорює питання про можливість об'єднання допомоги Ізраїлю та Україні в один запит до Конгресу - ЗМІ

Білий дім розглядає можливість приєднання фінансування України до запиту про термінову допомогу Ізраїлю, повідомляє The Washington Post з посиланням на інформовані джерела.

Як пише видання, "це збільшить імовірність того, що Конгрес схвалить допомогу Києву, попри зростаючу опозицію з боку республіканців у Палаті представників".

"Один із чиновників сказав, що такий крок може мати сенс, оскільки він стримує вкрай правих, які твердо виступають проти збільшення допомоги Україні, але рішуче підтримують допомогу Ізраїлю", - йдеться в публікації.

Ув'язка двох пакетів допомоги "може спонукати деяких республіканців проголосувати за об'єднаний пакет, оскільки вони не захочуть блокувати військову допомогу Ізраїлю", вважають джерела The Washington Post.

Газета пише, що "наразі регіон готується до потужного ізраїльського вторгнення в Газу". Напередодні газета писала, що в адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що Ізраїль може розпочати наземну операцію в секторі Гази в найближчі 24-48 годин. У зв'язку з цим ізраїльські офіційні особи звернулися до Вашингтона з кількома конкретними проханнями, зокрема щодо поповнення запасів ракет-перехоплювачів "Залізний купол", бомб малого діаметру, різних боєприпасів для кулеметів та посилення співпраці в галузі обміну розвідданими, пов'язаними з потенційною військовою діяльністю на півдні Лівану.

Видання попереджає, що об'єднання запитів на військову допомогу Україні та Ізраїлю може посилити навантаження на запаси США, оскільки вони підтримують дві країни одночасно. Крім того, прохання Ізраїлю про постачання 155-міліметрових осколково-фугасних снарядів "може викликати роздратування серед прихильників України, оскільки цей боєприпас перебуває в дефіциті та вкрай потрібен Києву".

Водночас, зазначає газета, "жодних остаточних рішень про об'єднання запитів ухвалено ще не було".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА