09:49 10.10.2023

На бойовому чергуванні в Чорному морі перебувають два російські підводні ракетоносії - Сили оборони півдня України

2 хв читати
На бойовому чергуванні в Чорному морі перебувають два російські підводні ракетоносії - Сили оборони півдня України

 У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають два російські підводні ракетоносії із загальним спорядженням до восьми ракет типу "Калібр", повідомляє пресслужба Сил оборони півдня України.

"У Чорному морі корабельне угруповання ворожого недофлоту заведене в пункти базування через сильний шторм, але два ворожих підводних ракетоносії, спорядження яких до восьми ракет типу "Калібр", продовжують бойове чергування і тримають рівень ракетної загрози доволі високим", - ідеться в повідомленні Сил оборони півдня України в телеграм-каналі у вівторок уранці.

Як зазначається, загалом оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається "стабільно напруженою". "Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено. Тривають маневри силами та засобами, контрбатарейна боротьба".

"Минулої доби ворог наніс два авіаційні удари із застосуванням 10 керованих авіабомб по населених пунктах Бериславського району та в район острова Зміїний, продовжуючи тим самим створювати напруження навколо морських транспортних шляхів та тероризуючи мирне населення правобережжя", - зазначено в повідомленні.

Як інформує пресслужба, окупанти не припиняють завдання ударів, "скидаючи осколкові боєприпаси з дронів по населених пунктах Херсонщини. За минулу добу скинули 14".

Повідомляється також, що за минулу добу "ворог здійснив 75 артилерійських обстрілів з використанням близько 490 снарядів, у тому числі 10 обстрілів населених пунктів Херсонщини: обласний центр, Антонівка, Придніпровське та Садове, а також Куцурубська громада Миколаївщини".

Як інформує пресслужба, Сили оборони півдня України продовжують виконання вогневих завдань: за минулу добу ворогу "завдано наступних втрат: 10 окупантів; 1 радіолокаційний комплекс розвідки й контролю стрільби "Зоопарк-1"; 1 радіолокаційна станція "Гамма- С1Е"; 2 одиниці автомобільної техніки. Знищено ще один польовий пункт боєпостачання та спостережний пункт".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА