15:19 10.10.2023

Заступнику голови "Каховської військово-цивільної адміністрації" повідомлено про підозру в держзраді та колабораціонізмі

1 хв читати
Заступнику голови "Каховської військово-цивільної адміністрації" повідомлено про підозру в держзраді та колабораціонізмі

Правоохоронці повідомили заступнику голови так званої Каховської військово-цивільної адміністрації про підозру в державній зраді та колабораціоністській діяльності, повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

"За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику голови так званої Каховської військово-цивільної адміністрації в державній зраді та колабораціоністській діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України)", - ідеться в повідомленні у вівторок.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну підозрюваний підтримав окупаційний режим країни-агресора й почав співпрацювати з ворогом.

"У квітні 2022 року 45-річний уродженець і житель м. Каховка, всупереч інтересам держави, добровільно обійняв посаду "заступника голови Каховської військово-цивільної адміністрації Каховського муніципального округу" в незаконно створеному органі влади на тимчасово окупованій території Херсонщини. Наразі чоловік продовжує працювати на зазначеній посаді та виконувати організаційно-розпорядчі й адміністративно-господарські функції на користь держави-агресора", - наводяться в повідомленні подробиці справи.

Наразі вживаються заходи для оголошення підозрюваного в розшук та його затримання. Досудове розслідування й оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють працівники УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення провини чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА