21:21 10.10.2023

Зеленський: Наші стратегічні відносини з Румунією - це нова сила для всього Чорноморського регіону

2 хв читати
Зеленський: Наші стратегічні відносини з Румунією - це нова сила для всього Чорноморського регіону

Президент України Володимир Зеленський, стосовно переходу з Румунією на рівень стратегічного партнерства, заявив про нього, як про нову силу для всього Чорноморського регіону, який може дати поштовх розвитку економічного зростання і зміцнення безпеки.

"Зафіксували (з Румунією - ІФ-У), що переходимо на рівень стратегічного партнерства. За цим політичним формулюванням дуже чіткий сенс. Як сказав мені президент Йоганніс, ми можемо покладатися на Румунію. Румунія точно може покластися на Україну. Значно посилимо наш регіон", - заявив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

За його словами, обидві держави вже роблять вагомий внесок у глобальну продовольчу безпеку завдяки співпраці в дунайських портах і на сході Чорного моря. "Буде більше співпраці", - зазначив президент.

Глава держави також анонсував швидке розширення спільних з румунською стороною транспортних коридорів. "Буде більше робочих місць та економічних можливостей", - заявив він.

"У парламенті Румунії більшість за нас. З урядом Румунії вже найближчими тижнями готуємо спільне засідання членів урядів України та Румунії. Вдячний президенту Йоганнісу і всьому румунському політичному класу та народу", - сказав Зеленський.

"Наші стратегічні відносини - це нова сила для всього Чорноморського регіону. Якщо вдасться реалізувати все те, що нами заплановано зараз і над чим працюватимуть наші команди, у цій частині Європи з'явиться нове джерело економічного зростання і зростання безпеки", - резюмував президент.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА