13:39 11.10.2023

Остін на "Рамштайні" анонсував роботу з союзниками над іншими "коаліціями" для військової підтримки України

1 хв читати
Остін на "Рамштайні" анонсував роботу з союзниками над іншими "коаліціями" для військової підтримки України

Міністр оборони США Ллойд Дж. Остін ІІІ для військової підтримки України анонсував роботу з союзниками над "коаліціями можливостей", за принципом тих, що були створені для передання Києву танків Leopard і навчання пілотів на винищувачах F-16.

"Ми також тут, щоб обговорити, як збалансувати нашу термінову підтримку для захисту України з нашою довгостроковою допомогою. Наступним кроком у нашому довгостроковому баченні буде робота з іншими членами Контактної групи над організацією того, що ми називаємо "коаліції можливостей" (capability coalitions). Ці коаліції відповідатимуть за координацію внесків членів коаліції в кожну ключову сферу", - сказав Остін, відкриваючи 16-те засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") у Брюсселі в середу.

Міністр нагадав, що союзники вже створили "ефективні коаліції", такі як щодо танків Leopard для України та навчання українських пілотів на F-16.

"Але тепер ми просуваємо цю концепцію трохи далі. Ми просимо країни створити коаліції, орієнтовані на ширші можливості, що виходять за рамки конкретних платформ. Так само, як ця Контактна група забезпечує можливості для підтримки нагальних потреб України, ми організуємося для координації наших інвестицій у майбутні сили України", - зазначив Остін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА