22:40 11.10.2023

Реформи можуть забезпечити Україні покриття до третини необхідного фінансування приватними інвесторами - глава СБ

2 хв читати
Реформи можуть забезпечити Україні покриття до третини необхідного фінансування приватними інвесторами - глава СБ

Україна може залучити більше приватних інвестицій для майбутнього зростання, окресливши чіткий і передбачуваний курс політики в ключових секторах, заявив глава Світового банку Аджай Банга в середу на 4-му засіданні круглого столу міністрів з підтримки України в рамках зборів МВФ і Світового банку (СБ) у Марракеші.
"За нашими оцінками, якщо буде створено правильні умови, до однієї третини майбутніх потреб України можна буде задовольнити за рахунок фінансування приватного сектора", - сказав він.
Глава СБ уточнив, що обговорював це з міністром фінансів Сергієм Марченком на зустрічі 10 жовтня на полях зборів.
"Я радий був почути від нього, що Україна розробляє саме такий багаторічний план, який включає реформи, що заохочують конкуренцію і прискорюють приведення (бізнес-середовища) у відповідність до стандартів ЄС", - зазначив він.
Банга нагадав, що IFC і MIGA, які входять до Групи Світового банку, вже допомагають приватному бізнесу, підтримуючи компанії у сфері торгівлі товарами першої необхідності, надаючи оборотний капітал і фінансування, а також капітальні вкладення для основних інфраструктурних послуг.

На його думку, потенціал для залучення приватних інвестицій в Україні є в цифрових технологіях, де гармонізовані процедури та розширення цифрової інфраструктури матимуть вирішальне значення.
"Ми бачимо потенціал у зеленій енергетиці, підтримуваній тарифними реформами, і в сільському господарстві завдяки продовженню розпочатої земельної реформи", - додав глава СБ.
Він закликав до комплексного підходу, який би об'єднував країни-донори, що щедро жертвують на соціальні та економічні потреби України, громадянське суспільство, яке контролює проєкти з метою підвищення прозорості та підзвітності, а також міжнародні фінансові інститути та партнери ООН, які підтримують гуманітарні та економічні потреби країни, а також приватний бізнес.
Банга зазначив, що СБ також хоче застосувати витягнуті уроки та інновації, отримані в результаті роботи в Україні, щоб допомогти іншим країнам, особливо тим, які перебувають у нестабільних і порушених конфліктами ситуаціях.
"Уроки охоплюють забезпечення достатніх ресурсів для функціонування уряду, визначення пріоритетів у постачанні основних товарів і послуг та оборотного капіталу для бізнесу, а також використання цифрових систем для ефективного та підзвітного передання ресурсів", - пояснив глава СБ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА