04:20 12.10.2023

Блінкен вирушив до Ізраїлю з підтримкою від імені американського народу

2 хв читати
Блінкен вирушив до Ізраїлю з підтримкою від імені американського народу

 Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що вирушає до Ізраїлю з "дуже простим і ясним посланням від імені президента США і від імені американського народу, яке полягає в тому, що Сполучені Штати підтримують Ізраїль". Про це повідомляє видання The Times of Israel 12 жовтня.
"Ми підтримуємо ізраїльський народ. Ми прикриваємо їх сьогодні. Ми будемо прикривати його завтра. Ми будемо прикривати його щодня", - сказав Блінкен в аеропорту.
В Ізраїлі він зустрінеться з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, президентом Ісааком Герцогом та іншими високопосадовцями.
Блінкен підтвердив, що США мають намір забезпечити Ізраїлю засоби для самооборони, а також сприятимуть, щоб до боротьби проти Ізраїлю не приєдналися інші сили.
Держсекретар додав, що він також працюватиме з ізраїльськими колегами над пошуком заручників - серед яких є американські громадяни - і домагатиметься їхнього звільнення.
Відповідаючи на запитання про те, чи закликала адміністрація Байдена Ізраїль проявляти стриманість у відповідь на атаки ХАМАС, Блінкен сказав: "Ми знаємо, що Ізраїль вживе всіх можливих запобіжних заходів - точно так само, як це зробили б ми. Саме це відрізняє нас від ХАМАСу і терористичних груп, які займаються найогиднішими видами діяльності".

За даними The Times of Israel, у п'ятницю Блінкен вирушить до Аммана, де зустрінеться з високопосадовцями Йорданії, а також із президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА