11:28 12.10.2023

Адвокат у Києві виманив у клієнта $10 тис. нібито для передання суддям Верховного Суду

2 хв читати
Адвокат у Києві виманив у клієнта $10 тис. нібито для передання суддям Верховного Суду

Правоохоронці викрили в Києві адвоката, який шляхом шахрайства заволодів $10 тис. свого клієнта, кошти призначалися нібито для передання суддям Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, інформують в Офісі генерального прокурора України.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру адвокату у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України)", - повідомляють у телеграм-каналі відомства в четвер.

За даними слідства, адвокат, розуміючи, що його клієнт не є фахівцем у галузі права і не знайомий із порядком судового процесу, зловживав довірою, залякав клієнта негативними наслідками розгляду справи і незаконно заволодів коштами в сумі $10 тис.

"Ця сума нібито призначалася для передачі суддям Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду для вирішення справи на користь потерпілого. Однак підозрюваний мав намір використати ці гроші на власний розсуд", - наголошується у повідомленні.

За інформацією прокуратури, встановлено, що раніше підприємець із Рівненської області оскаржив рішення Державної податкової служби щодо донарахованих податків і вже виграв суди першої та апеляційної інстанцій.

"Припустивши, що ДПС може не погодитись з прийнятими судами рішеннями та подати касаційну скаргу, бізнесмен звернувся до адвоката за правовою консультацією. Після того як потерпілий усвідомив неправомірність дій свого адвоката, він звернувся із заявою до правоохоронних органів", - пояснюється в повідомленні.

Під час проведення санкціонованих обшуків в офісі підозрюваного вилучили техніку, з якої він листувався з потерпілим, і $10 тис., заховані в принтері. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА