12:02 12.10.2023

Буданов: На російський слід у війні ХАМАС проти Ізраїлю вказує низка фактів

2 хв читати
Буданов: На російський слід у війні ХАМАС проти Ізраїлю вказує низка фактів

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов навів факти причетності РФ до підтримки терористів ХАМАС, зокрема це передання зброї та використання тактики дронів-камікадзе.

Як розповів Буданов в інтерв'ю "Українській правді", основними фактами причетності Кремля є передання спецслужбами РФ стрілецької зброї для терористів; переміщення космічного апарату РФ на геостаціонарну орбіту Ізраїлю для ведення розвідки; поява в Лівані "кремлівського" пропагандистського радіомовлення; використання тактики дронів-камікадзе під час нападу.

"Використання FPV-дронів - це ноу-хау все-таки нашої війни. Ніхто інший, як люди, які пройшли наш театр воєнних дій, не могли такого робити. Оскільки там не було нас, значить, це були росіяни", - наголосив Буданов.

За його словами, якщо конфлікт буде обмежений у часі - до кількох тижнів, "то в принципі немає про що хвилюватися. Але якщо ситуація затягнеться, цілком зрозуміло, що будуть певні проблеми з тим, що не тільки в Україну треба буде постачати озброєння і боєприпаси".

"За сукупністю географії ми бачимо кілька конфліктів, які на перший погляд здаються регіональними, крім України, але вони всі пов'язані між собою одними й тими самими країнами, які втягнуті в ці процеси. Тож так, я вважаю, що все ж таки ми досить швидко наближаємося до глобальної війни", - сказав начальник ГУР.

Він також наголосив, що наразі Україна намагається зробити все, щоб врятувати своїх громадян у зоні конфлікту на Близькому Сході.

"Значна кількість українців знаходиться в Ізраїлі і кілька сотень людей в Секторі Гази – це велика проблема. Днями була вивезена в Україну група дітей з підконтрольної Ізраїлю території. Що робити з Сектором Гази – це питання ми зараз всі разом намагаємось вирішити. Воно стоїть у пріоритеті", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА