13:12 12.10.2023

Данія профінансувала постачання Україні великої партії військової техніки, зброї та боєприпасів чеського виробництва

2 хв читати
Данія профінансувала постачання Україні великої партії військової техніки, зброї та боєприпасів чеського виробництва

Данія і Чехія найближчими місяцями поставлять українським збройним силам БМП, бойові танки, важке озброєння та іншу техніку з виробництва і складів чеських приватних компаній коштом уряду Данії, повідомляють на сайті Міністерства оборони Чеської Республіки.

Спочатку очікується поставка майже 50 бойових машин піхоти та основних бойових танків, 2500 пістолетів, 7000 гвинтівок, 500 ручних кулеметів і 500 снайперських гвинтівок, засобів радіоелектронної боротьби та розвідки, включно із значною кількістю великокаліберних боєприпасів виробництва та зі складів чеських компаній.

"Це значущий подарунок техніки, якого Україна дуже потребує. Такий подарунок став можливий завдяки зразковому співробітництву між Данією та Чехією", - заявив міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

"Міністерство оборони насамперед відіграє роль посередника в цьому проєкті. На нашій території є низка підприємств оборонної промисловості, з якими у нас як у Міністерства оборони є довгострокові відносини, і тому ми можемо пов'язати їх із тими, хто, як і ми, хоче допомогти українцям. У цьому випадку це уряд Данії", - зазначив заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковець.

Він додав, що завдяки такій формі співробітництва можна буде продовжувати військову допомогу Україні не лише найближчими місяцями, а й у 2024 році, а за потреби і в довгостроковій перспективі.

До поставки входить як сучасне чеське озброєння, так і відремонтована техніка, яка вже використовується українськими збройними силами. Список створено, виходячи із вимог і потреб ЗСУ для посилення їхніх бойових можливостей.

Обидві країни планують надалі передати Україні 500 великокаліберних кулеметів, 280 безвідкатних гармат, 7000 протитанкових знарядь, 10 тис. ручних гранат і 60 мінометних систем та багато іншого. До поставки також увійде значна кількість систем боротьби з дронами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА