15:40 12.10.2023

Зеленський доручив Федорову та Умєрову домогтися максимальної цифровізації постачання для Сил оборони

1 хв читати
Зеленський доручив Федорову та Умєрову домогтися максимальної цифровізації постачання для Сил оборони

Президент України Володимир Зеленський провів у четвер засідання Ставки верховного головнокомандувача, в межах якого було розглянуто оперативну ситуацію на фронті, питання власного виробництва озброєння та ескалацію на Близькому Сході.

"Провів засідання Ставки. Три ключові питання. Перше – фронт. Доповіді командувачів – Залужний, Сирський, Тарнавський. Ситуація на основних напрямках – схід, південь. Захист наших позицій. Наші кроки вперед", - повідомив він у своєму телеграмі.

Другим ключовим питанням, за словами Зеленського, стало власне виробництво зброї та техніки, постійне нарощування їхніх обсягів.

Зокрема, зазначив він, "Мінстратегпром має чітке завдання представити програму забезпечення українською зброєю за всіма ключовими потребами – від ракет і дронів до бронетехніки та снарядів".

"За окремими елементами такої програми вже були доповіді. Хороші результати. Будуть більш значущі", - написав президент.

"Окреме доручення віцепрем’єр-міністру Федорову та міністру оборони Умєрову – максимальна цифровізація постачання для Сил оборони. Повна підзвітність і контроль – наш пріоритет. Є чіткі терміни реалізації", - зазначив він.

Учасники Ставки також заслухали доповідь глави Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка щодо ситуації на Близькому Сході.

"Враховуємо всі чинники, дбаємо про інтереси наших громадян у регіоні та працюємо з партнерами заради недопущення ширшої дестабілізації", - резюмував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА