19:15 12.10.2023

ЄІБ виділить EUR30,7 млн на проєкти муніципальної інфраструктури та міського транспорту в Україні

1 хв читати
ЄІБ виділить EUR30,7 млн на проєкти муніципальної інфраструктури та міського транспорту в Україні

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить EUR30,7 млн на реалізацію проєктів модернізації муніципальної інфраструктури та міського транспорту в Києві, Одесі, Львові, Луцьку та Сумах, повідомила пресслужба представництва Європейського Союзу в Україні.

Із виділених коштів EUR22 млн буде спрямовано на придбання вироблених українськими компаніями тролейбусів і трамваїв для Києва, Львова й Одеси.

Ще EUR8,7 млн спрямують на рекультивацію Грибовицького сміттєвого полігона й управління твердими побутовими відходами у Львові, підвищення енергоефективності дитячих садків у Сумах, поліпшення систем водопостачання та водовідведення в Луцьку.

"ЄІБ непохитно підтримує Україну. Це нове фінансування підкреслює наше зобов’язання підтримати не тільки в наданні негайної допомоги, а й у довгостроковій відбудові країни. Незалежно від того, йдеться про нове трамвайне сполучення чи покращення місцевих послуг, усе, що ми робимо, спрямоване на сприяння економічному відновленню та нормалізації повсякденного життя ураженого війною українського народу", - наводяться у пресрелізі слова президента ЄІБ Вернера Гоєра.

Згідно з повідомленням, зазначена допомога є частиною пакетів Екстрених заходів солідарності з Україною від ЄІБ, у рамках яких Україна отримала вже EUR1,7 млрд на терміновий ремонт інфраструктури, пошкодженої російськими атаками.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА