20:55 12.10.2023

Зеленський подякував США за санкції проти компаній, які порушували встановлену у світі стелю на ціну російської нафти

1 хв читати
Зеленський подякував США за санкції проти компаній, які порушували встановлену у світі стелю на ціну російської нафти

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні подякував США за рішення запровадити санкції проти тих компаній, які порушували встановлену у світі стелю на ціну російської нафти.

"Маємо перші санкції від Сполучених Штатів проти тих компаній, які порушували встановлену світом стелю на ціну російської нафти. Дякую за такий санкційний крок!", - заявив він.

Водночас, за словами Зеленського, "варто продовжувати тиск і позбавляти Росію можливості отримувати фінанси на агресію завдяки будь-яким енергоресурсам".

Як повідомлялося, у четвер Сполучені Штати запровадили блокувальні санкції стосовно двох компаній, чиї судна перевозили російську нафту, яка реалізується вище за встановлену країнами G7 "цінову стелю" (price cap), ідеться в повідомленні Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC).

Зокрема, обмеження застосовано проти Ice Pearl Navigation Corp. (Туреччина) і Lumber Marine SA (ОАЕ).

Раніше країни G7 і Євросоюзу заборонили своїм компаніям транспортувати російську нафту і надавати пов'язані з її транспортуванням послуги, якщо сировину не продають за встановленою їхніми урядами стелею - price cap (з 5 грудня - $60 за барель). Щодо нафтопродуктів price cap набув чинності з 5 лютого 2023 року, щодо легких нафтопродуктів він залишає $100 за барель, щодо важких - $45/б.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА