01:30 13.10.2023

США можуть поставити Україні більше дронів Switchblade-600 – Newsweek

2 хв читати
США можуть поставити Україні більше дронів Switchblade-600 – Newsweek

Україна може отримати подальші поставки безпілотників-смертників Switchblade 600, що може підвищити оборонні можливості Києва, заявив Чарлі Дін, віце-президент із глобального розвитку бізнесу та маркетингу оборонного підрядника AeroVironment, повідомляє Newsweek у четвер.

"Switchblade 600 є надзвичайно важливим для оборони України", сказав Дін.

Українські збройні сили наразі мають більшу кількість менших за розміром дронів Switchblade 300 порівняно з більшим безпілотником моделі Switchblade 600, але "це скоро зміниться", сказав він.

США надали Україні "дуже велику кількість" Switchblade 300, сказав Дін, додавши, що "їх швидко використовували на полі бою за прямим призначенням".

"600-ті також використовуються в Україні, і їхня кількість у країні швидко збільшується", - сказав він. "В даний час 300-і, як і раніше, перевищують за чисельністю 600-ті, але це скоро зміниться".

США надали Україні кілька типів дронів у рамках військової допомоги, в тому числі боєприпаси Switchblade і Phoenix Ghost, що барражують. Switchblades, які також використовувалися американськими військами в Іраку та Афганістані, з'являлися на кадрах, що надходять з України, але Пентагон не розкрив, скільки саме їх було відправлено.

У відповідь на запит Newsweek Пентагон заявив, що не може надати жодних додаткових подробиць про "конкретні кількості або типи зброї, систем та обладнання, наданих нашим українським партнерам", крім загальнодоступних відомостей.

Міністерство оборони США "продовжить підтримувати Україну засобами самозахисту у найближчому майбутньому та стримування від подальшої агресії", заявив офіційний представник Джефф Юргенсен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА