14:17 13.10.2023

МЗС України про закриття пунктів пропуску на латвійсько-російському кордоні: з 16 жовтня в'їзд українців до РФ - тільки через аеропорт "Шереметьєво"

2 хв читати
МЗС України про закриття пунктів пропуску на латвійсько-російському кордоні: з 16 жовтня в'їзд українців до РФ - тільки через аеропорт "Шереметьєво"

Латвія ухвалила рішення з 16 жовтня 2023 року тимчасово зупинити роботу пунктів пропуску на латвійсько-російському кордоні "Вієнтулі" та "Педедзе", повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"У зв'язку із цим з 16 жовтня 2023 року в’їзд українських громадян на територію Росії з третіх держав буде дозволено лише у повітряному пункті пропуску через російський державний кордон "Шереметьєво" (Москва)", - зазначено в повідомленні.

Згідно з повідомленням латвійської сторони, такий крок здійснено у відповідь на запроваджені Російською Федерацією обмеження для громадян України щодо в’їзду на її територію з території третіх держав. Латвійські пункти пропуску "Вієнтулі" та "Педедзе" не мають належної інфраструктури, щоб упоратися з прогнозованим зростанням пасажиропотоку.

Виїзд громадян України з території РФ до Латвії залишається можливим через пункти пропуску "Убилінка-Гребнєво" і "Бурачкі-Терехова".

"МЗС України поновлює рекомендації громадянам України утриматися від відвідування території держави-агресора, а також врахувати неможливість в'їзду до Росії з території Латвії", - наголошують у міністерстві.

Як повідомлялося, з 16 жовтня 2023 року Російська Федерація запроваджує для громадян України обмеження в'їзду на її територію з території третіх держав. Згідно з розпорядженням уряду РФ, в'їзд українських громадян на територію Росії з третіх держав буде дозволено тільки у двох пунктах пропуску через російський державний кордон - повітряний пункт пропуску "Шереметьєво" (Москва) і автомобільний пункт пропуску "Лудонка" у Псковській області (кордон із Латвією). У МЗС України зазначили, що обмеження не стосуватимуться громадян України віком до 14 років, які в'їжджають на територію Росії самостійно або в супроводі російських громадян.

"Зазначений виняток передбачено для продовження втілення політики викрадення українських дітей та їх незаконного переміщення до РФ", - наголосили в міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

115-та ОМБр спростувала інформацію про те, що бригада відповідальна за крах оборони в районі Очеретиного

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА