15:01 13.10.2023

НАУ готує позов до суду у зв'язку з реорганізацією вишу

1 хв читати
НАУ готує позов до суду у зв'язку з реорганізацією вишу

Національний авіаційний університет (НАУ) готує позов до суду до Кабінету Міністрів України у зв'язку з реорганізацією вишу.

"Зазначене рішення суперечить чинному законодавству, грубо порушує принципи автономії ЗВО, гарантовані законами України, а також завдає непоправної шкоди авіаційній галузі держави та іміджу України. Зазначене рішення КМУ НАУ буде оскаржувати в суді", - йдеться в повідомленні пресслужби вишу.

Також НАУ закликає освітню та авіаційну спільноту об'єднатися і "не дозволити знищити провідний заклад вищої освіти в Україні".

Як повідомлялося, 13 жовтня Кабмін схвалив реорганізацію НАУ.

Наприкінці вересня в НАУ закликали уряд зупинити розгляд проєкту розпорядження про реорганізацію вишу.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що проєкт розпорядження передбачає поділ НАУ на дві структури: Державний університет "Київський авіаційний інститут" (історична назва НАУ) та окремого навчального закладу під назвою Українська державна льотна академія (м. Кропивницький). Передбачається, що ці два заклади стануть ключовими осередками розвитку авіаційної галузі в Україні, зокрема з підготовки пілотів, розробки нових дизайнів і введення в експлуатацію інноваційних безпілотних літальних апаратів (БПЛА), з підтримки української військової промисловості.

У 2011 році Льотна академія за розпорядженням Кабміну ввійшла до структури НАУ й отримала назву Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА