15:28 13.10.2023

ДБР завершило розслідування щодо безпосередніх виконавців масових розстрілів активістів Майдану

1 хв читати
ДБР завершило розслідування щодо безпосередніх виконавців масових розстрілів активістів Майдану

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило розслідування щодо безпосередніх виконавців масових розстрілів активістів Революції гідності - шістьох "беркутівців" судитимуть заочно.

"Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо шести колишніх міліціонерів роти спеціального призначення ПМОП "Беркут", підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві. Вони були безпосередніми виконавцями масових розстрілів активістів Майдану", - йдеться в повідомленні ДБР у п'ятницю.

20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві ці та інші міліціонери спецроти "Беркут" виконали наказ керівництва і застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами. Внаслідок їхніх дій загинули 48 учасників акцій протесту і ще 90 дістали вогнепальних кульових поранень.

За інформацією ДБР, після скоєння злочину зброю пошкодили та приховали, проте частину її було знайдено й ідентифіковано.

Шестеро колишніх міліціонерів обвинувачуються в перешкоджанні проведенню мирних акцій протесту, перевищенні службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, вчиненні терористичного акту, заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, умисних убивствах тощо.

"Наразі обвинувачені переховуються на території країни-агресора та стали громадянами РФ", - наголошується в повідомленні.

У ДБР уточнюють, що стосовно інших 14 міліціонерів цього підрозділу, також причетних до розстрілів, розслідування перебуває на завершальній стадії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА