18:08 13.10.2023

Двом працівникам тернопільського військкомату, підозрюваним у катуванні, обрано запобіжний захід - нічний домашній арешт

1 хв читати
Двом працівникам тернопільського військкомату, підозрюваним у катуванні, обрано запобіжний захід - нічний домашній арешт

За поданням Державного бюро розслідувань (ДБР) суд обрав запобіжний захід двом працівникам військкомату м. Тернополя, яких підозрюють у катуванні.

"Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи - нічний домашній арешт двом працівникам Тернопільського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Також обох відсторонили від займаних посад", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті ДБР у п'ятницю.

Як повідомляє ДБР, 11 жовтня командиру відділу охорони та солдату-гранатометнику повідомлено про підозру в катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України). Крім того, солдату-гранатометнику також повідомлено про підозру в незаконному позбавленні волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 КК України).

У пресслужбі нагадують, що 6 жовтня солдат-гранатометник, застосувавши фізичну силу до місцевого жителя, затримав його та доправив до ТЦК. Згодом його та ще одного мобілізованого військові побили в приміщенні військкомату. Відео побиття потрапило до соцмереж. На ньому солдат-гранатометник і командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

12 жовтня правоохоронці повідомили про підозру двом працівникам тернопільського військкомату, які фігурували у відео з побиттям чоловіків у військкоматі. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА